čtvrtek 30. září 2010

Co dělá člověk, když si poprvé založí blog?

Jistě, každý z nás, si jednou poprvé založil blog. Ale jak je to doopravdy? Všichni jsme začínali jako cute slečinky, ne? Kdo ne, tak se omlouvám, ale většinou je to tak. Pokud máte pocit, že jsou ty cute slečinky nedospělé, tak z jedné strany ano, z druhé ne.
Pokud jde o fyzické vyvinutí, tak si cute blogy založí o holky, co mají třeba 16, takže to tak nemůžeme brát. Ale popravdě - pokud si založíte blog, tak si ho založte co nejdříve, čím dřív, tím líp. Čím méně vám bude, tím lépe. Každému většinou dojde autorství za 3 roky, nebo za dva. A proto, pokud si založíte blog v šest )já vím, trochu blbost), tak budete mít větší a lepší vzdělání, protože už budete vědět, co je to blog a proč si ho lidé založují. každý, kdo si jako první založí blog, řekne - můžu tam vkládat co chci, a můžu tam to a to.
NE!
Nemůžete tam vkládat, co chcete. Základní pravidlo. Pokud ale chcete takový blog opravdu mít a nechcete pokročit, opravdu nemáte něco v mozku zatemněno, pak vám v tom bránit nebudeme. Jen říkáme, jak by měl takový blog vypadat. Samozřejmě, že kdo nemá rád pravidla, bude mít rebelský blog, jakých je na internetu většina. A těch, co jsou kvalitní, už moc není. Možná tak kolem tisícovky... ale když si vezmete, že blogů je na internetu několik miliónů, tak to je sakra málo!

Ale co může takový obyčejný člověk udělat? nemá nejmenší šanci, proti miliony blogů, které se samozřejmě vzepřou. A budou povídat: je to můj blog, můžu si na něm dělat, co chci.
Jistě si ale myslíte, že jsou na hlavu, ale všichni nakonec poznají, co to blog opravdu je. Já jsem třeba první holka ve třídě, co má založený autorský blog. Většina neumí ještě základy, ale je na čase, aby to vzal za správný konec. pak má ještě jeden můj spolužák autorský blog a příběhy příšerek ze hry SPORE.

Ale má AUTORSKÝ blog! A jsme jediný, kteří píší normální články, takže pokud si myslíte, že když svoji kamarádce řeknete: hele, blog má vypadat takto. Žádné zkopírované články a obrázky, jen vlastní tvorba.
Jen se uchechtne a vaše slova nebude brát vážně.

Ale to už je život.

1 reakcí:

*Ona řekl(a)...

To je pravda, ale poopravuji: Skoro u všech je to tak, že nejdříve chtějí publikovat vlastní.. ale neví co. No a to jim bleskurychle připomenou cute blogy,a oni si řeknou: "Ahá, tak takhle vypadá blog"

Okomentovat